Svet

12.10.2015. 16:58

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Dogovorena najvrednija IT transakcija ikad

Svet

12.10.2015. 16:58

Tehnološka kompanija Del dogovorila je kupovinu kompanije specijalizovane za skladištenje podatka EMC za oko 67 milijardi dolara.
Ovo će biti najveća transakcija u tehnološkom sektoru.
EMC, koji dominira u skladištenju podataka, ovom transakcijom biće pripojen Delu koji zauzima drugo mesto u sektoru servera, preneo je Blumberg. 
Majkl Del će biti direktor i predsenik nove kombinovane kompanije, a očekuje se da će sporazum biti zaključen krajem sledeće godine. 
Del planira da plati 24,05 dolara po deonici plus akcije u EMC-ovoj kompaniji VMware koje vrede oko devet dolara. Time su akcije EMC-a vrednovane na 33,15 dolara, što je za 19 odsto iznad vrednosti koju su imale u petak na zatvaranju berze. 
VMware koji je specijalizovan za „klaud“ računarstvo, dosad podružnica EMC-a, nadalje će biti nezavisna kompanija. 
Del je od je 2013. kada je postao privatna kompanija koja nije na berzi, počeo investiranje u istraživanja i razvoj poslovanja u softveru i uslugama.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Apsolutno se saosecam sa ovim ljudima jer sam i sama bila u toj situaciji do pre 10ak dana! Moj im je savet da se nekako snadju i izadju iz Kine. Konkretno u Singapuru postoji let do Ciriha koji nije obustavljan ni tokom apsolutnog lockdown-a u svetu. To je let kojim smo mi uspeli da se vratimo za Cirih i odatle za Beograd… Lufthansa niti radi niti ce, Turkish je odlagao, jedino operise Swiss (od Shvakcarske do Srbije) a iz Azije (Singapura) do Evrope operise Singapore Airlines (moze booking preko Swiss-a). Morala sam da platim 1000CHF svoj rebooking sa Lufthanse ali s obzirom na to kako nasa ambasada u Dzakarti (ne)radi. To je bilo jedino resenje! A mozda i najjeftinije s obzirom na troskove u SG i Kini! Srecno ljudi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.