Svet

12.10.2015. 17:19

Dejli Mejl

Autor: Nova Ekonomija

Ilon Mask ne vidi konkurenciju u Appleu

Svet

12.10.2015. 17:19

Uprkos nestrpljenju sa kojim se očekuje Project Titan, električni automobil na kojem kompanija Apple navodno radi, čini se da Ilon Mask nije nimalo zainteresovan za novi projekat.
Direktor kompanije „Tesla Motors“ nedavno je izjavio za nemački list „Handelsblat” da su automobili znatno kompleksnije mašine od mobilnih telefona i satova koje proizvodi Apple, tako da ovu kompaniju ne smatra konkurencijom. 
On je takođe čuvenog giganta elektronske industrije nazvao ‘Teslinim grobljem’, punim njegovih bivših zaposlenih koji nisu uspeli u „Tesli”. 
Sudeći prema LinkedInu, u poslednjih nekoliko meseci kompanija Apple zaposlila je inženjere sa pozadinom u oblasti dizajna baterija i motornih vozila, uključujući i one koji su radili u Tesli. 
Na pitanje šta misli o tome što je Apple zaposlio neke od najbitnijih Teslinih inženjera, Mask je odgovorio: „Angažovali su ljude koje smo mi otpustili. Mi uvek u šali kažemo da je Apple ‘Teslino groblje’. Ako ne uspete ovde, prelazite da radite u Apple. Uopšte se ne šalim.” 
Uprkos tome što rad na električnom automobilu smatra logičnim narednim Appleovim korakom, Mask smatra da ovi napori neće predstavljati nikakvu pretnju „Tesli”. 
Na pitanje o Appleovim ambicijama u auto industriji, Musk je rekao: „Jeste li ikad malo detaljnije osmotrili Apple Watch? (Smeh). Ne, ozbiljno, dobro je što se Apple kreće i ulaže u tom smeru. Ali, automobili su mnogo kompleksnije mašine od pametnih telefona i satova. Ne možete otići u Foxconn, koji proizvodi uređaje poput iPad-a i iPhone-a, i reći da vam naprave automobil. Isto tako, nova olovka ili veći iPad nisu dovoljno relevantni da održe reputaciju Applea”.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Bilo bi divno da nas u gradskom prevozu nema uglavnom duplo više nego što je to dozvoljeno njihovim preporukama, a naravno nekada je taj broj i tri do četiri puta veći. Ne znam da li će tada „proverivači“ kazniti putnike ili prevoznika? Naravno, odgovor znam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.