Srbija

18.10.2015. 20:56

B92

Autor: Nova Ekonomija

Investicioni fond StartLabs nudi finansijsku i stručnu pomoć IT kompanijama

Srbija

18.10.2015. 20:56

Prvi privatni investicioni fond u regionu, StartLabs pokrenuo je krajem 2014. novi fond koji će investirati u 8 do 10 IT kompanija u narednih godinu dana.
StartLabs investira u kompanije u početnoj fazi razvoja, a njegov cilj je da podrži mlade perspektivne kompanije i „dobre ideje“ tako što im osim investicija, omogućava mentorski program i pomaže im da se brže usavršavaju za globalno tržište.
Kada je Srpski startap ekosistem krenuo da se razvija, u našu zemlju su stigli i prvi investicioni fondovi. 
Start Labs je prvi seed fond koji je osnovan u Srbiji sa ciljem da investira u tehnološke startape iz Srbije i Zapadnog Balkana i Silicijumske doline. Start Labs investira u softverske proizvode koji su okrenuti globalnom tržistu. Ovaj investicioni fond, funkcioniše sa dve lokacije iz San Franciska i Beograda. 
„Dve lokacije su sa jedne strane prpreka, a sa druge strane mogućnost da se uradi nešto, specijalno, zapravo znanja koja se prenose u San Francisku, možemo da prenesemo u Beograd i region“, kaže Voja Lalić iz Start Labs-a. 
„Tako da mi imamo tri partnera u investicionom fondu, ja sam jedan od njih i baziran sam u San Francisku, a druga dva partnera su u Beogradu. Imamo komplamentaran skup znanja, i onda možemo da prenesemo startapima koji su ovde“, dodaje on. 
Pored same novačane investicije, startapi od Start Labsa, dobijaju i stručnu grupu mentora, pristup bazi kontakata i kvalitetno savetovanje oko razvoja biznisa i kompanije. U Srbiji ima dosta dobrih ideja a uz dobar tim i novčanu pomoć, može da se napravi i sjajan projekat. 
„To je kompanija kidster, to su Ana i Milica i njih dve su vrlo zanimljive. One su mame, imale su problem i onda su odlučile da reše taj problem. One su zapravo vrlo aktivo odelovale kroz socijalne mreže i naišle su na veliki interes drugih mama da se ukljuce u razmenu dečje garderobe, kroz komunikaciju i saradnju preko socijalnih mreža, tako da su pre nego što su napravile projekat već validirale tržiste“, objašnjava Lalić. 
U Jugoistočnoj Evropi, kažu, malo je ovakvih fondova, a StartLabs poziva sve zainteresovane da više informacija pronađu na zvaničnom sajtu

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.