Srbija

27.10.2015. 14:08

B92, Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Srbija na Doing business listi skočila za 32 mesta

Srbija

27.10.2015. 14:08

Srbija je na Doing business listi Svetske banke skočila sa 91. na 59. mesto, objavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na svom Tviter nalogu.
„Konačno priznanje za naše reforme – Srbija sa 91. došla na 59. mesto na listi Svetske banke, Doing business“, naveo je premijer.
Srbija je na prethodnoj listi „Doing biznis 2015“ zauzela 91. mesto, što je bio pad od 14 mesta u donosu na prethodni izveštaj. 
Vučić je u Moskvi ocenio da je napredak na listi Svetske banke pokazatelj da Srbija pruža ozbiljan i siguran poslovni ambijent. 
Vučić je na sastanku ruskih i srpskih privrednika u Moskvi istakao da u taj napredak čak nije ni obuhvaćen deo reformi koji je urađen u poslednjem periodu. 
„To je važna vest, ne samo za građane Srbije, već i za one koji žele da dođu u Srbiju i investiraju, jer mogu da računaju na ozbiljan i siguran poslovni ambijent, gde se investicija isplati i gde mi garantujemo sigurnost ulaganja“, poručio je Vučić. 
On je podsetio da je prošle godine Srbija imala pad od 15 mesta na „Doing listi“, ali da je ove godine postignut najveći napredak od svih zemalja. 
„To znači da smo mnogo toga radili i uradili i to će biti jasan signal svim investitorima, da je Srbija danas sigurno mesto za investiranje i sigurnost njihovog ulaganja“, rekao je Vučić. 
On je dodao da je želja Vlade Srbije da naša zemlja bude u prvih 40 zemalja u svetu. 
„I kada budemo u toj superligi, onda ćemo moći da kažemo da će Srbija uspeti da obezbedi dovoljno investicija i dodatno pobedi nezaposlenost i zaposli značajno veći broj ljudi“, zaključio je Vučić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.