Srbija

05.04.2022. 10:35

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Practical solutions group pobednik Tech Case Study 2022

Foto: IED i eVOC Srbija/S.Janakiev

Srbija

05.04.2022. 10:35

„Practical solutions group“ koji čine mladi istraživači Petnice, pobednik je ovogodišnjeg takmičenja Tehnološka studija slučaja (Tech Case Study 2022), u organizaciji Tehnološko – metalurškog fakulteta u Beogradu i Saveta studenata ovog fakulteta, saopštio je fakultet,

Cilj takmičenja je da srednjoškolci iz cele Srbije dobiju priliku da se upoznaju sa poslom tehnologa i da testiraju svoje inženjerske veštine kroz rešavanje realnih problema iz oblasti održivog razvoja i cirkularne ekonomije.

Više od 150 učenika iz cele Srbije se u polufinalu uz podršku svojih profesora ili studenata mentora bavilo problemom „brze“ mode i kratkog korišćenja odevnih predmeta, što dovodi do stvaranja velike količine tekstilnog otpada.

Ovogodišnji zadatak bio je da predlože tehnološko rešenje za problem otpadnog tekstila sa ciljem popoljšanja cirkularnosti procesa.

U finalu je bilo deset odličnih timova, a dodeljene su nagrade za tri najbolje plasirana tima: Practical solutions group (Istraživačka stanica Petnica9, VUMT (Istraživačka stanica Petnica) i Renergy fusion (1. i 14. beogradska gimnazija) 

Ovo takmičenje se održava četvrti put, a pored Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ove godine takmičenje su podržale i ambasade Švedske i Kraljevine Norveške u saradnji sa projektima „IED Srbija“ i „eVOC Srbija“ koji se realizuju u okviru Tehnološko-metalurškog fakulteta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.