Srbija

30.10.2015. 11:02

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kada će Fijat moći u Rusiju?

Srbija

30.10.2015. 11:02

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da očekuje da će Kazahstan dati saglasnost za izvoz automobila iz fabrike Fijata u Kragujevcu u Evroazijsku uniju.
„Očekujemo da se u narednim danima, nedeljama, mesecima, dobije njihova saglasnost i da taj izvoz krene. Nema ograničenja od Rusije, postoji samo potreba da se dobije saglasnost Kazahstana“, rekao je Vujović gostujući na TV Pink.
„Dobili smo obećanje i ruskog premija Medvedeva i predsednika Putina da će sve to biti rešeno vrlo brzo“, istakao je on i podsetio da je Ruska Federacija dala saglasnost na uvoz Fijatovih automobila još kada „se o tome razgovaralo prvi put“. 
Upitan da li će Zapad sa podozrenjem gledati na posetu Moskvi, on je rekao da takva opasnost uvek postoji, ali da je za njega važno što se u Rusiji sve desavalo na vrlo realnim ekonomskim osnovama uspostavljanja saradnje. 
Govoreći o namenskoj industriji i razgovorima koji su se tim povodom vodili u Moskvi, Vujović je rekao da ono što je dogovoreno do sada nudi solidnu perspektivu domaćem metalskom komplesku, kakva je na primer Utva, Prva petoletka. 
„Tim preduzećima se pruža mogućnost da vrate svoju proizvodnju i prate svetske standarde“, naveo je on.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.