Svet

02.11.2015. 21:17

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Viza preuzima evropsku podružnicu za 21,2 milijarde evra

Svet

02.11.2015. 21:17

Američka kompanija u oblasti elektronskog plaćanja Viza otkupljuje svoju bivšu podružnicu Viza Evropu u okviru ugovora vrednog 21,2 milijarde evra.
Ovaj ugovor, koji su odobrili upravni odbori obe kompanije, biće realizovan u dve faze, pri čemu će za početak biti uplaćeno 16,5 milijardi evra, a ostatak od 4,7 milijardi evra četiri godine po finalizovanju ugovora, saopšteno je iz Vize, a prenosi Frans pres.
Kompanija Viza Evropa, koja je, kako izveštava njujorška agencija „Blumberg“, u vlasništvu preko 3.000 evropskih banaka, osnovana je 2004. godine, a punu nezavisnost od udruženja Viza internešnel servisa stekla je u oktobru 2007. godine kada je Viza Inc izašla na Njujoršku berzu. 
„Veoma smo uzbuđeni zbog objedinjavanja Vize u jedinstvenu globalnu kompaniju sa tehnologijom i uslugama bez premca“, izjavio je izvršni direktor Viza Inc, Čarls Skarf, i dodao da će ovaj sporazum biti od koristi za finansijske institucije, vlasnike kartica, zaposlene i akcionare, prenosi Frans pres.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Smanjite cene kao u Americi da budu pa cemo se vozati. I onako nas derete. Dok ne smanjite cene, biciklo, setnja, sluzbeno vozilo u toku radne nedelje koje ide na gas. Milina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.