Svet

06.11.2015. 13:17

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Katastrofalan pad prodaje Folksvagena u Japanu posle afere

Svet

06.11.2015. 13:17

Folksvagen je u Japanu, gde je ranije bio lider među stranim proizvođačima, u oktobru pretrpeo katastrofalan pad obima prodaje.
Prodaja je u tom mesecu pala čak 48 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.
Prethodnog meseca Folksvagen je u Japanu prodao tek nešto više od 2.400 automobila, saopštila je Japanska asocijacija uvoznika automobila, a prenosi Tas. 
U septembru je prodaja u toj zemlji smanjena oko devet odsto, dok je u avgustu pre izbijanja skandala sa falsifikovanjem podataka o emisiji štetnih gasova, Folksvagen u Japanu povećao prodaju 16,4 osto u odnosu na isti mesec prošle godine. 
Nemački koncern je od 2000. godine bio apsolutni lider među stranim kompanijama na japanskom tržištu automobila. Međutim, prema podacima za period januar-oktobar Folksvagen je pao na treću poziciju, prepustivši prvo i drugo mesto Mercedesu i BMW-u. 
Folksvagen ne prodaje u Japanu svoje dizel modele koji su u epicentru pomenutog skandala. Međutim, kako je navedeno, na kupce je uticao opšti pad poverenje u taj brend. 
Prodaja Foksvagenovih automobila u susednoj Južnoj Koreji, u oktobru je takodje pala 46 odsto u poredjenju s pokazateljima godinu dana unazad.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.