Svet

08.11.2015. 23:21

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Viza uvećala profit za 41 odsto

Svet

08.11.2015. 23:21

Profit Vize uvećan je 41 odsto u fiskalnom četvrtom kvartalu, zahvaljujući nižim parničnim troškovima i povećanom obimu globalnih transakcija.

Neto profit ove američke kompanije u oblasti elektronskog plaćanja je, u tri meseca završno sa septembrom, porastao na 1,51 milijardu dolara ili 62 centa po akciji u odnosu na 1,07 milijardi dolara ili 43 centa po akciji iz istog perioda lane, prenosi agencija AP.

Ovakvi rezultati se poklapaju sa očekivanjima ekonomista sa Volstrita, dok je obim globalnih transakcija ostvarenih po osnovu Viza platnih kartica porastao 12 odsto na 1,265 biliona dolara u istom kvartalu. 

U istom periodu, Viza je ostvarila prihod od 3,57 milijardi dolara, dok je 12 analitičara koje je anketirala kompanija Zeks očekivalo prihode od 3,56 milijardi dolara, navodi AP. 

U dosadašnjem toku godine, Viza je zaradila 6,33 milijardi dolara u poređenju sa 5,44 milijarde dolara iz istog perioda lane, zahvaljujući prihodima iz poslovanja od 13,88 milijardi dolara. 

Viza je objavila da otkupljuje svoju bivšu podružnicu Viza Evropu u okviru ugovora vrednog 21,2 milijarde evra. Ovaj ugovor, koji su odobrili upravni odbori obe kompanije, biće realizovan u dve faze, pri čemu će za početak biti uplaćeno 16,5 milijardi evra. Ostatak od 4,7 milijardi evra biće realizovan četiri godine po finalizovanju ugovora, saopšteno je iz Vize, prenosi agencija Frans pres.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. svim srcem se suprotstavljam davanju vizuelnog prostora ovakvim tvitovima. to nije puka ilustracija teksta. dovoljno prostora ti nesrecni sirioci mrznje imaju na mrezama.
    i svim srcem podrzavam hrabre ljude koji imaju svest i saosecajnost za sve zrtve i koji gaje i sire mir i razumevanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.