Srbija

11.11.2015. 17:13

B92

Autor: Nova Ekonomija

Taksa za RTS će biti 150 dinara

Srbija

11.11.2015. 17:13

Građani Srbije će plaćati 150 dinara kao taksu za RTS, a za rad javnih servisa će država iz budžeta uplatiti i četiri milijarde dinara, rekao je premijer.
Zakonom je predviđeno da taksa, o kojoj se mnogo govorilo prethodnih meseci, bude do 500 dinara, a ovo je prvi put da je precizirano koliko će iznositi.
I dalje nije poznato kako će građani plaćati taksu za javni servis, a jedino što je Aleksandar Vučić, osim iznosa, rekao jeste da će ona svakako biti obavezna.
Kako je rekao Vučić, zbog izdatka za RTS i RTV akciza na gorivo će biti povećana za dva dinara – na 139 dinara. 
Podsetimo, Uprave RTS i RTV su ranije utvrdile izgled obrazaca i uplatnice za taksu za javni servis, koji bi trebalo da do građana na neki način stignu do kraja godine. 
Prema Zakonu o javnim servisima, RTS i RTV bi do kraja godine, a potom i svake sledeće godine, trebalo da građanima dostave 12 mesečnih računa za plaćanje takse za narednu godinu. 
Takođe, u Zakonu o javnim servisima stoji da će RTS i RTV za neizvršenje obaveze plaćanja takse, „pokretati postupak naplate u skladu sa zakonom“. 
Direktor RTS Dragan Bujošević je više puta naglašavao da vlada mora da nađe rešenje za stabilno finansiranje javnog medijskog servisa.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.