Svet

13.11.2015. 10:37

B92

Autor: Nova Ekonomija

Rolls Royce iz prodaje povukao jedan primerak svog vozila

Svet

13.11.2015. 10:37

Nije novost da i proizvođači najluksuznijih i najskupljih automobila ponekad naprave grešku. 
Tako je Rolls Royce saopštio da je otkrio mogući problem na svom modelu Ghost, a kuriozitet je da će zbog toga na vanredni servis povući samo jedan primerak ovog vozila.
Navikli smo da čitamo o masovnim, višemilionskim opozivima automobila pojedinih proizvođača zbog fabričkih grešaka i serijskih kvarova. 
Međutim, ovog puta svedoci smo sasvim drugačijeg rekorda – Rolls Royce je objavio da će sa tržišta SAD povući jedan jedini Ghost, zbog problema sa prednjim bočnim vazdušnim jastucima. 
S obzirom da ova kompanija izrađuje relativno mali broj automobila (4.063 jedinice u 2014.), lako je utvrđeno da je u pitanju vozilo proizvedeno 23. januara 2014. godine.
Rolls Royce je saopštio da postoji mogućnost da prednji vazdušni jastuci na ovom primerku „ne pružaju očekivani nivo zaštite putnika u slučaju bočnog sudara“ i da zbog toga postoji rizik od povrede vozača i suvozača. 
Kako bi otklonio potencijalni problem, Rolls Royce će pozvati vlasnika spornog vozila i besplatno zameniti oba bočna vazdušna jastuka, a bilo bi interesantno videti koji zamenski automobil će klijent dobiti dok je njegov Ghost na servisiranju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Da li moze neko da mi obrazlozi sledece:
    Ovaj „skraceni minimalac“ bi trebao da bude samo deo plate I ostatak nadoknadjuje kompanija?
    Da li neko sme radniku koji je radio ceo mesec da isplati samo ovaj „skraceni minimalac“ ili manju platu iako je radnik posteno odradio svoju satnicu? Pri tom kompanija radi,radnici rade-dakle,da li kada kompanija mnogo dobro radi I nikada ne nagradi svog radnika za izuzetne rezultate ima pravo da oduzima pare svom radniku kada ne posluje kao pre?
    Unapred hvala!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.