Svet

15.11.2015. 21:30

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Slovenija nema rešenje za pad građevinskog sektora

Svet

15.11.2015. 21:30

Građevinski sektor Slovenije još uvek je u problemima, čak i godinama posle pucanja balona na tržištu nekretnina.
Ovaj problem dovodi do kontinuiranog slabljenja aktivnosti u Sloveniji, pokazali su najnoviji podaci Zavoda za statistiku u Ljubljani.
Vrednost građevinskih radova je u septembru pala 5,2 odsto na mesečnom nivou, i to je šesti uzastopni mesec pada vrednosti, navodi zavod, a prenosi agencija STA. 
Na godišnjem nivou, vrednost građevinskih radova pala je 12,5 odsto, budući da je značajno smanjen obim izgradnje infrastrukture i stanova. 
U devet meseci od početka godine, vrednost građevinskih radova smanjena je 8,6 odsto u odnosu na isti period lane. U odnosu na prosek iz 2010, na vrhuncu krize u sektoru nekretnina, septembarska vrednost radova je smanjena blizu 40 odsto, dodaje zavod.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ocenjivanje mora u školi,to je svima vazno,drugo nista nije vazno,da li ce deca razboleti je nebitno al je bitno da neko nesto ne prepise,cista frustracija prosvetnih radnika,to su bolesnici koji uzivaju u mucenju dece cast izuzetcima,.Vaznije je da li je dvojka ,trojka ,petica nego neciji zivot.To su psiholozi koji nam uce decu,sad se vidi za koga su bitne ocene za njih ili roditelje,.Samo me zanima ko ce biti odgovoran ako pocnu deca da se razboljevaju,a direktori svoje predloge neka zadrze za sebe,jer sve sto obecaju trajaće dan dva i bice rasulo,samo lazu,pravi manipulatori,skole se ne ciste ni u normalnim okolnostima,samo radi reda malo vode u kofu i to je to.Stidite se ,to su NASA deca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.