Svet

19.11.2015. 13:24

B92

Autor: Nova Ekonomija

Bitkoin pod lupom zbog terorističkih dešavanja

Svet

19.11.2015. 13:24

Članice EU planiraju da dovedu u red plaćanje virtuelnim valutama i anonimne uplate, kao i korišćenje pripejd kartica kako bi sprečile finansiranje terorizma.
Evropska unija nastoji da spreči finansiranje terorizma posle napada u Parizu, piše u nacrtu dokumenta u koji je Rojters imao uvid.
Čelnici EU i ministri pravde okupiće se u Briselu na sastanku koji je organizovan nakon terorističkih napada u Parizu prošlog vikenda. 
Oni će predložiti Evropskoj komisiji da sprovede mere za „jačanje kontrole plaćanja koja su van bankarskog sistema, kao što je elektronsko plaćanje, plaćanje virtuelnim valutama, trgovanje zlatom, plementim metalima i korišćenje pripejd kartica”, navodi se u nactru. 
Anonimne uplate mogu se vršiti i putem elekotronskih pripejd kartica koje se mogu kupiti u prodavnicama i kao poklon kartice. 
Ministri EU takođe planiraju da „suzbiju nelegalnu trgovinu kulturnih dobara”, piše u nactu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Poštovani,
    Kakva je procedura na graničnom prelazu Tabanovci na ulazu iz Srbije, ako sa porodicom letujem u R. Albanija a odlučim da koristimo Severnu Makedoniju za tranzit do graničnog prelaza kod Sruge (Ohridsko Jezero), kad nije moguće za 3. (tri) sata stići od Srbije do Albanija na navedenim graničnim prelazima zbog puta magistrale koja nije baš idealna i desetak naplatnih rampi od Kumanova i obilaznice oko Skoplja?
    Hvala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.