Svet

26.11.2015. 10:32

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Folksvagen mora da povuče 125.000 vozila iz Južne Koreje

Svet

26.11.2015. 10:32

Južnokorejski zvaničnici su naložili nemačkoj automobilskoj kompaniji Folksvagen (VW) da povuče 125.500 dizel vozila iz te zemlje.
Naređenje je stiglo pošto su laboratorijski testovi potvrdili da je VW manipulisao sa vrednostima emisije štetnih gasova.
Predstavljajući rezultate testiranja, južnokorejsko ministarstvo za zaštitu životne sredine je saopštilo i da kažnjava VW sa 14,1 milijardu vona (12,3 miliona dolara), prenosi Frans pres.
Od Folksvagena je zatraženo da do 6. januara dostavi ministarstvu detaljan plan o opozivu vozila, kao i o načinu na koji će unaprediti emisiju gasova kod automobila. 
Na stotine južnokorejskih vlasnika VW-ovih automobila pridružilo se kolektivnoj tužbi protiv nemačke kompanije, zahtevajući obustavu kupovine njenih automobila ili povraćaj sredstava u celosti. 
VW, kao jedan od najvećih svetskih proizvođača automobila, priznao je u septembru u SAD da je varao na testovima merenja emisije štetnih gasova, što je rezultiralo skandalom koji je pogodio oko 11 miliona VW-ovih automobila širom sveta, primoravajući tadašnjeg generalnog direktora VW-a Martina Vinterkorna da podnese ostavku.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Po reciporcitetu treba zatvarati dzamije po Evropi. Ovako Erdogan radi sta hoce jer niko ne sme da mu se suprotstavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.