Svet

06.12.2015. 22:58

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kina želi da poveća broj turista iz Rusije

Svet

06.12.2015. 22:58

Kineska nacionalna turistička kancelarija namerava da za 70 odsto poveća priliv turista na Hajnanu uvođenjem direktnih letova za Moskvu.
Kako je istakao Vitalij Psel, direktor turoperatera „Rus tura“, koji je partner u ovom projektu, Kina će u potpunosti obezbediti sredstva za veći priliv turista na ovo popularno tropsko ostrvsko odmaralište.
„Vrednost investicija u ovaj projekat će iznositi tri milijarde rubalja (preko 44 miliona dolara). Sredstva će u potpunosti obezbediti kineska strana zainteresovana za priliv ruskih turista i planiramo da privučemo mesečno između 2.000 i 2.500 ruskih posetilaca“, izjavio je Psel, a prenosi ruska agencija Tas. 
Direktan 10-časovni let između Moskve i Hajnana biće uveden početkom marta naredne godine, a Hajnan bi, prema rečima Psela, mogao da postane zamena za egipatska letovališta, koja su trenutno nedostupna ruskim turistima nakon terorističkog napada na ruski putnički aviona od 31. oktobra. 
Minimalna cena aranžmana na Hajnanu je smanjena na između 35.000-40.000 rubalja po osobi (500-600 dolara). 
U sezoni 2014/2015. godini, samo 20.000 stranih turista je posetilo Hajnan, od čega je samo pet odsto njih bilo iz Rusije. 
U međuvremenu, ruska Asocijacija turoperatera je saopštila da bi posle Nove godine mogli biti obnovljeni letovi za Egipat, i da se očekuje da će oko 100.000 ruskih turista posetiti odmarališta na Crvenom moru posle ukidanja zabrane letenja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.