Svet

07.12.2015. 16:16

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Aeroflot otkazao let za Istanbul zbog slabog interesovanja putnika

Svet

07.12.2015. 16:16

Ruski avioprevoznik Aeroflot otkazao je današnji let iz Moskve za Istanbul zbog slabe popunjenosti mesta u avionu, prenela je turska novinska agencija Džihan.

Posle incidenta 24. novembra u kojem je turska oborila ruski avion na sirijsko-turskoj granici, broj putnika iz Rusije zaTursku se znatno smanjio.

Aeroflot je naveo da je let predviđen za 10.20 otkazan zbog slabog interesovanja i da će putnici koji su kupili kartu za taj let, moći da putuju avionom u 14.05. 

Zbog zahladnelih odnosa Turske i Rusije posle obaranja ruskog aviona, pada nivo trgovinske razmena, Rusija je uvela brojne zabrane uvoza, a turistima je preporučeno da posećuju druge destinacije za odmor. 

Broj ruskih turista koji putuju u inostranstvo će iduće godine pasti više od 40 odsto, izjavio je nedavno predsednik Ruske federalne agencije za turizam Oleg Safonov. 

Pre toga je jedna od najvećih ruskih turističkih agencija Natali turs objavila da iz bezbednosnih razloga prestaje da prodaje aranžmane za Tursku.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.