Vesti iz izdanja

13.01.2021. 12:09

Autor: Lidl

Umesto proslave, kompanija Lidl Srbija donira 5.000.000 dinara u humanitarne svrhe

U decembru ove godine zaposleni u Lidl prodavnicama širom Srbije, dobili su priliku da umesto novogodišnje proslave za svoj kolektiv, izaberu i predlože ustanove ili pojedince kojima bi kompanija mogla da donira novac, a kompanija je u te svrhe izdvojila sredstva u visini od 5.000.000 dinara 

U 30 gradova, u kojima se nalaze Lidl prodavnice, zaposleni su u okviru svog tima doneli odluku kome bi želeli da pomognu ovim povodom. Potreba da se pomogne deci koja sakupljaju sredstva neophodna za njihovo lečenje preko fondacije „Budi human“ je preovladala među zaposlenima Lidla. Delom su zaposleni predlagali svoje sugrađane, koji se leče na ovaj način, dok su bitke dece koje prati čitava zemlja usmerile dobročinstvo zaposlenih baš na njihovu adresu. Pored pojedinaca kojima je namenjena pomoć, zaposleni Lidl prodavnica su prepoznali i potrebu da se donacije upute lokalnim ustanovama, prvenstveno domovima za nezbrinutu decu i decu ometenu u razvoju. 

Tako je celokupan iznos od 5.000.000 dinara namenjen za lečenje 15 osoba registrovanih preko fondacije „Budi human“, kao i za pomoć ustanovama specijalizovanim za rad sa nezbrinutom decom i mališanima ometenim u razvoju – od Subotice, preko Sombora, Beograda, Loznice, do Niša. 

Najveći deo novca je, po želji zaposlenih, upućen za lečenje pojedinaca registrovanih preko fondacije „Budi human“. U saradnji sa tom humanitarnom fondacijom, iznos od preko 4.000.000 dinara usmeren je za lečenje četrnaestoro dece i jedne odrasle osobe, kojima je u tom trenutku bilo najneophodnije. Pomoć su dobili: Minja Matić, Anika Manić, Oliver Pal Gajodi, Anđela Dimitrijević, Dejan Radojčić, Dražan Vučić, Filip Ivanović, Filip Radojčić, Ivan Filipčev, Jovan Panajotov, Kalina Rašeta, Nataša Stojanov, Ognjen Stojanović, Ognjen Žužić i Pavle Paunović. 

Kada je reč o lokalnim ustanovama, još jednom poštujući želje zaposlenih, preostali deo od ukupnog iznosa upućen je na adrese Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju u Obrenovcu, Doma za decu i omladinu „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, Doma „Duško Radović“ u Nišu, Doma za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu, Doma za decu ometenu u razvoju pri manastiru Svete Petke Izvorske kraj Paraćina, udruženja „Humanizacija“ u Somboru i Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici.

Pored direktne uplate novčanih sredstava za lečenje preko fondacije „Budi human“ i pomoći pri sakupljanju sredstava za nabavku pacijent monitora za dečje odeljenje bolnice Sombor, obezbeđeni su i paketi neophodnih proizvoda, kreirani prema potrebama organizacija za rad sa nezbrinutom decom i mališanima ometenim u razvoju, ali i nedostajuća oprema potrebna za nesmetan rad ovih ustanova. 

Za vreme novogodišnjih praznika, zaposleni kompanije Lidl obezbediće pomoć lokalnim organizacijama i ustanovama koje su odabrali, u nadi da će im godina koja sledi doneti mnogo zdravlja, sreće i uspeha u daljem radu sa decom i omladinom. Ovim darivanjem Lidl kolektiv je ukazao na to da humanost mora biti ispred svega, za svačije bolje sutra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.