Svet

06.01.2016. 18:15

B92

Autor: Nova Ekonomija

Obama najavio ograničenje prodaje oružja, akcije oružara skaču

Svet

06.01.2016. 18:15

Akcije proizvođača oružja Smit and Veson dostigle su istorijski skok pošto je Barak Obama najavio ograničenja za prodaju oružja posle više masovnih ubistava.
Akcije „Smit and Veson“ porasle su više od 11 odsto u utorak i završile dnevno trgovanje sa rekordnom vrednošću od 25,86 dolara. U jednom momentu tokom trgovanja deonice su dostigle i 26,54 dolara, što je najveća vrednost od februara 1999. godine.
Akcije su dosegle najviši nivo tokom Obaminog govora, tokom kojeg je i zvanično najavio planove za pooštravanje uslova za kupovinu oružja i bolju proveru kupaca. 
Rast akcija usledio je i zahvaljujući revidiranju zarade i rastu prodaje. 
„Smit i Veson“ je, naime, na početku ove nedelje objavio da u kvartalu koji se završava 31. januara očekuje za 16 odsto bolji rezultat nego što je to procenjeno u decembru i prihod od oko 180 miliona dolara. Prvobitno je planirano da on iznosi između 150 i 155 miliona dolara. 
Kompanija je objavila da toliki rast pokazuje da Amerikanci brže kupuju oružje nego što prodavci uspevaju da popune rafove. 
Kompanija, koja proizvede trećinu svih revolvera u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi da je prodaja tolika da pojedini distributeri polako ostaju bez nekih od najpopularnijih modela.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Rashodi ove drzave pojedu jednu trecinu ukupnog BDP zemlje vec decenijama unazad. Znacajan deo tih rashoda su plate administracije koja ukljucuje i poresku administraciju. Ako gradjani i privreda ove zemlje nju tako skupo placaju – nelogicno je ne ocekivati da ta ista administracija bar uradi posao za koji je placen, a to je da na vreme informise poreske obveznike o njihovim obavezama. Licno, da sam premijer otpisao bih poreski dug svim obveznicima koji nisu na vreme obavesteni o svom dugu od strane poreske administracije, i isti naplatio od onih koji su placeni da ljude informisu koliki porez treba da plate. Sve ostalo je bahatost !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.