Srbija

30.05.2022. 09:31

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

M3: Proglašeni pobednici 48-časovnog takmičenja u izradi video-igara

Foto: M3

Srbija

30.05.2022. 09:31

Game jam u okviru manifestacije Maj mesec matematike, završen je u nedelju uveče proglašenjem pobednika. Oni koji su u najvećoj meri ispunili sve uslove, proglašeni su pobednicima, a to je četvoročlani tim Kupljeni WinRAR,  studenti Fakultet organizacionih nauka i Visoke škole za IT:  Lazar Cvetković, Teodora Ćopić, Dimitrije Protić  i Milan Vukašinović. 

Mentori, studenti, srednjoškolci i profesionalni kreatori igara, udružili su kreativnost, znanje i talenat kako bi 48 sati bez prestanka bili udruženi u istom cilju: da naprave najbolje video-igre. 

U  konkurenciji je bilo 12 timova, odnosno više od 60 mladih ljudi,  a žiri u sastavu Danijela Vučićević iz Centra za promociju nauke, Marko Crnjanski iz Netokracije, Marija Ilić iz Srpske gejming asocijacije, Nikola Mitić iz Playstudios Europe, Ivan Koroknai iz Phobos studija, Darko Andonov iz Nordeusa, imao je težak zadatak. Najbolje rešenje odabrano je na osnovu kriterijuma:  zabava i igrivost,  tema,  inovativnost, grafika.

„Ovo je bilo super iskustvo, mogućnost da izađemo iz zone komfora, razvijamo se, upoznajemo nove ljude i družimo”, rekao je Lazar, član pobedničkog tima.

Druga nagrada otišla je u ruke tima Bangag, a treće mesto su osvojili Trigger igrači. Ova tri tima kao nagrade su dobili retro konzole, a žiri je specijalne nagrade za najposvećenije timove koji su sve vreme stvarali iz Dorćol platza uz nekoliko sati sna na lejzi-begovima, čak i kada je nevreme sa grmljavinom nakratko izazvalo nestanak struje, dodelio timovima LMAO i Ed Širan i Džindžeri. Svi učesnici Gejm-džema  imaće i mogućnost da posete gejming kompanije Nordeus i Playstudios Europe i razmene utiske sa kolegama koje su dugo u industriji.

Da podsetimo, Maj mesec matematike ove godine otvoren je 10. maja u Silosima. Učenici, nastavnici i profesori imali su priliku da učestvuju u konkursima kao što su Edugejming konkurs, Tetris iz moje mašte, ali i da prisustvuju Matemateatru i drugim predavanjima, aktivnostima i izložbama koje za cilj imaju popularizaciju matematike i približavanje krativnog procesa kreiranja video igara deci, nastavnicima i svim zainteresovanima. Maj mesec matematike zvanično se zatvara 31. maja. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.