Vesti iz sveta

08.07.2022. 10:14

Washington Post

Autor: Nova Ekonomija

Ilon Mask odustaje od preuzimanja Tvitera?

Foto: Pixabay

Vlasnik kompanije Tesla, milijarder Ilon Mask, sve je udaljeniji od preuzimanja društvene mreže Tviter, piše Washington Post. Nezvanični izvori tog lista navode da Maskov tim ne može da proveri informacije o broju lažnih naloga na Tviteru, i da se zbog toga odlaže realizacija transakcije vredne 44 milijarde dolara.

Maskov tim je izrazio sumnju u nedavne podatke koje su zahtevali, a koje je Tviter dostavio, da je manje od pet odsto naloga na mikrobloging platformi lažno.

Ako Musk odustane od prethodno postignutog dogovora, to bi moglo izazvati ozbiljnu pravnu bitku, jer u predugovoru o otkupu akcija Tvitera piše da Mask mora da plati milijardu dolara, ukoliko želi da povuče ponudu bez adekvatnog objašnjenja.

Pravnici tvrde da Tviter zapravo može da prisili milijardera na kupovinu, ako se razlog za odustajanja od ponude ne zasniva na osnovnom poslovanju kompanije.

Mask ne odustaje od Tvitera, ali nagovestio nižu ponudu
„PAUZIRAN“ DOGOVOR ILONA MASKA I TVITERA
Ilon Mask kupuje Tviter, šta to znači za slobodu govora

Prilikom ponude uslova za kupovinu Tvitera u aprilu, Mask se odrekao prava da detaljnije pregleda finansije te kompanije.

On je početkom godine uzdrmao korisnike i aktuelne vlasnike društvene mreže ponudom za preuzimanje, tvrdeći da može da Tviter učini transparentnijim i profitabilnijim.

Mask je tokom maja rekao i da je dogovor o preuzimanju Tvitera pauziran dok se ne utvrdi da li je tačan podatak da je manje od pet odsto naloga na toj društvenoj mreži lažno.

Kasnije je tu kompaniju optužio i za sakrivanje podataka, dok su predstavnici Tvitera saopštili kako su ispunili „sve ugovorene uslove“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.