Svet

28.01.2016. 16:42

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Novi problemi za Folksvagen, povlači 67.000 vozila

Svet

28.01.2016. 16:42

Nemački proizvođač automobila Folksvagen rešio je da opozove oko 67.000 lakih komercijalnih ‘kedi’ vozila širom sveta, proizvedenih između 2012. i 2013. godine.
VW je povukao vozila zbog toga što je moguće da se daljinskim upravljačem za otvaranje vrata pokrene i motor automobila, piše nemački list Velt.
Ustanovljeno je da je moguće upaliti motor automobila daljinskim upravljačem, a ako je vozilo ostavljeno u brzini ono bi moglo samostalno da se pokrene, navodi list. 
Kako prenosi agencija Rojters, 67.000 vozila koja će biti opozvana, uključujući i 20.800 automobila u Nemačkoj, čini oko polovine od 132.900 „kedija“ prodatih prošle godine u svetu, prema podacima kompanije. 
Zbog ovog problema, VW je već pozvao vlasnike 20.800 vozila u Nemačkoj da dođu u Folksvagenove servise, kako bi se uklonila mogućnost paljenja automobila preko daljinskog upravljača namenjenog, inače, samo za otključavanje vozila. 
Pogođena su vozila proizvedena od sredine 2012.do januara 2013.godine, navodi se u saopštenju. 
Vlasnicima „kedija“ se preporučuje da vozila ne ostavljaju u brzini prilikom parkiranja, već da koriste samo ručnu kočnicu. 
Portparol kompanije je izjavio da je VW je primio reklamacije od kupaca, ali da nema saznanja o nesrećama koje je izazvao taj problem, navodi britanska agencija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ovo je sramota! Svi smo se skolovali i trudili da obezbedimo kakvu-takvu egzistenciju za sebe i svoje porodice jer nije imao ko da nam da posao preko veze. Ko god da je otisao u poresku poslednjih godina (a poznajem nekoliko ljudi) vracen je, uz reci da se to ne placa i da oni ne znaju kako to ide. Ali s obzirom da ovde nikada nista nije bilo fer, ne ocekujem da ce ovi resiti tek tako da odustanu od naplate. Kao sto je gospodin Miodrag rekao, na sud ako treba!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.