Svet

09.02.2016. 14:32

B 92

Autor: Nova Ekonomija

Grci kreditorima: Nemamo vremena za gubljenje

Svet

09.02.2016. 14:32

Grčka i njeni kreditori moraju što hitnije da završe prvu reviziju programa pomoći Atini, izjavila je portparolka grčke vlade Olga Gerovasi

Stav vlade je da čitav proces mora biti završen što je pre moguće, pošto ni Grčka ni Evropa nemaju vremena za gubljenje. Loptica je sada u dvorištvu kreditora i oni treba da imaju konstruktivan stav“, rekla je Gerovasili na redovnoj nedeljnoj konferenciji za novinare, a prenosi britanska agencija Rojters.

Pregovori grčke vlade sa predstavnicima Evropske unije, Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske centralne banka i spasilačkog fonda evrozone o reviziji aktuelnog programa pomoći Atini i o teškim penzionim reformama u Grčkoj, pauzirani su prošlog petka posle četiri dana intenzivnih razgovora.

Pozitivna ocena aktuelnog programa je od ključnog značaja za Atinu kako bi nastavila da prima pomoć i da bi izbegla povratak na prošlogodišnju krizu, ocenjuje Rojters.

Zvanicna Atina očekuje da će procena napretka Grčke u sprovođenju reformi biti obnovljena naredne nedelje, i da bi trebalo da bude završena do kraja ovog meseca, kako bi se otpočeli pregovori o održivosti grčkog duga.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.