Srbija

07.09.2022. 12:43

Galenika

Autor: Galenika

Nacionalni dan Brazila – 200 godina nezavisnosti i 80 godina kulturnih i ekonomskih veza sa Srbijom

 Ambasada Brazila u Beogradu organizovala je svečanost povodom 200 godina nezavisnosti ove zemlje. Farmaceutska kompanija Galenika, koja je deo brazilske NC Grupe, imala je čast da podrži održavanje ovog važnog događaja....

Foto: Galenika a.d. Beograd

Srbija

07.09.2022. 12:43

Ambasador Brazila u Srbiji, njegova ekselencija Jose Mauro da Fonseca Costa Couto, posebno je istakao važnost jačanja kulturne i ekonomske saradnje između Srbije i Brazila.

,,Brazil i Srbija dele više od osam decenija prijateljskih odnosa. Međutim, vidim prostor za jačanje naših odnosa. Nameravam da proširim opseg kulturne i prosvetne saradnje, uz podršku naše novoosnovane agencije za kulturnu promociju, Instituta ,,Gimarais Roza’’, koji sada u Beogradu ima svoje predstavništvo, jedino na Balkanu, kao i da razvijam mogućnosti za saradnju u oblasti obnovljivih izvora energije, u kojoj je Brazil stekao zavidno iskustvo. Dodatno, jedan od bitnih ciljeva brazilske ambasade u narednom periodu će biti i jačanje ekonomske saradnje naše dve zemlje. Kompanija Galenika predstavlja ne samo najveću brazilsku investiciju u Srbiju, već i odličan primer interkontinentalne kooperacije i predstavlja najbolji primer ekonomske saradnje između Brazila i Srbije’’, rekao je ambasador Couto tokom prijema.

„Posebna nam je čast da je Galenika imala priliku da učestvuje u događaju povodom obeležavanja 200 godina nezavisnosti Brazila i preko 8 decenija saradnje između naše dve zemlje. Brazilska NC Grupa Srbiju smatra važnim tržištem i poslovnim centrom za Evropu zbog potencijala koji smo prepoznali u Galenici. U duhu dobre saradnje Brazila i Srbije, tokom prethodnih pet godina stalnim ulaganjem smo ojačali tržišnu poziciju kompanije u Srbiji, ali i u regionu. Zbog toga mislim da je upravo Galenika odličan primer saradnje naše dve zemlje“, istakao je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike.

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.