Srbija

15.02.2016. 15:12

N1

Autor: Nova Ekonomija

Ratni veterani traže rešavanje pitanja dnevnica

Srbija

15.02.2016. 15:12

Članovi Udruženja Srpskih ratnih veterana i Ratnih vojnih invalida Srbije protestovali su ispred Vlade Srbije i zatražili donošenje novog Zakona o pravima boraca – veterana i rešavanje pitanja takozvanih dnevnica.

Okupljeni, njih oko 200, nosili su transparente na kojima piše „Vulin gde je bio dok je grmelo“, „Dosta više ponižavanja“ i „Gde su ratne dnevnice“.

Predsednik udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova Željko Vasiljević kazao je novinarima da veterani zahtevaju povlačenje zakona o ratnim veteranima iz procedure, „jer on ne može biti popravljen amandmanima“ i „prestanak oduzimanja prava ljudima bez ikakvog zakonskog osnova“.

On je kazao da je sporno to što ovaj zakon omogućava reviziju i poništenje rešenja o vojnim invalidima stara 25 godina, da će oni bez tih rešenja ostati bez primanja, a da sa druge strane neće moći da se izbore na tržištu rada.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.