Srbija

17.02.2016. 09:46

N 1

Autor: Nova Ekonomija

Ima li turističkih aranžmana za srpski džep?

Srbija

17.02.2016. 09:46

Uoči sajma turizma, postavlja se pitanje ima li aranžmana za prosečan srpski džep. 

Aleksandar Seničić, direktor Yute, udruženja turističkih agencija, kaže da građani Srbije sa prosečnom platom, sebi mogu da priušte letovanje u Grčkoj, Bugarskoj ili Crnoj Gori, u apartmanskom smeštaju. To su i najprodavaniji aranžamani, kaže Seničić.

Ipak, broj građana Srbije koji putuje je isti u poslednje dve godine, a obrt novca je sve manji, što ukazuje na krizu i malu kupovnu moć.

Broj Srba koji putuju smanjivao se od 2008. godine. Oni koji imaju novca da negde putuju, troše manje na smeštaj ili gledaju da uštede na drugi način.

Iako se čini da i sa sajamskim popustima aranžamani nisu pristupačni, Seničić navodi da su popusti isti kao i svugde u svetu.

„Za first minute rezervacije Sajam će obezbediti popuste od 30 ili 40 odsto za apartmanski smeštaj, dok za hotelski smeštaj, popusti idu od 40 odsto do 50 odsto, postoje posebni uslovi, jer klijent mora da uplati kompletan aranžman do polovine marta i ne može od njega odustajati, niti menjati bilo šta od onoga što je zaključeno prvobitnim ugovorom“, kaže on.

Yuta od ove godine nudi i posebno osiguranje putnika u slučaju da im bude otkazan aranžman, kada se novac vraća u roku od pet dana, a obezbeđen je i smeštaj u drugom hotelu, u slučaju da se turista nađe u neprilici da agencija preko koje putuje nije platila hotel u kojem treba da odsedne.

„U taj program osiguranja uključeno je 150 agencija i one nose posebne oznake Yuta“, naglašava Seničić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ala radi perilicaaa! Ili su to ovi što od države dobijaju minimalce rešili da te pare potroše na kupovinu stanova i vikendica?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.