Srbija

18.02.2016. 09:17

N 1

Autor: Nova Ekonomija

Predlog Vlade: Ko živi na Kosovu, deo plate da daje crkvi

Srbija

18.02.2016. 09:17

Srpski zvaničnici, osam godina kasnije, ne priznaju Kosovo kao državu. U Vladinoj kancelariji za saradnju s Kosovom, tvrde da Srbe s Kosova niko neće proterati, a da bi oni opstali u toj pokrajini – mole građane koji tamo žive da i finansijski pomognu tako što će deo svojih prihoda dati fondu eparhije raško-prizrenske.

„Bez nametanja, nikome nećemo određivati i propisivati ko će koliko da da, ali neka svako da po svojoj savesti, ali neka svako da“, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić.

Ovaj predlog će, među prvima, prihvatiti predstavnici srpskih institucija. Biće primer drugima jer će se ubuduće svako od njih odreći dela plate u korist eparhije raško-prizrenske.

Episkop raško-prizrenski Teodosije garantuje da će novcem skupljenim u toj fondaciji vrlo odgovorno upravljati.

Danas je podrška Kosovu i od strane Vlade – pre svega finansijska. Pre osam godina, ta se podrška iskazivala na ulici. Zbog Kosova je te 2008. goreo Beograd.

Četiri dana pošto je Kosovo jednostrano donelo odluku da više nije deo Srbije, u Beogradu je održan veliki miting naziva „Kosovo JE Srbija“. Usledili su neredi po celom gradu, a najžešći okršaj između policije i demonstranata desio se upravo u ovoj – ulici Kneza Miloša gde su se nalazile ambasade zemalja koje su među prvima priznale nezavisnost Kosova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.