Srbija

19.02.2016. 09:32

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Ministri obećali rad Resavice i posle 31. maja

Srbija

19.02.2016. 09:32

Ministri energetike i privrede, Aleksandar Antić i Željko Sertić dali su uverenje rukovodstvu i sindikatima Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica da će rudnik raditi i posle 31. maja.

Direktor Resavice Stevan Dželtović i predsednik sindikata Resavica Nebojša Milenković rekli su da je dogovoreno da do 15. marta budu formirane radne grupe koje će se baviti izradom plana reorganizacije i racionalizacije preduzeća, a koje će voditi i razgovore sa radnicima oko dinamike i visine isplate smenskog rada.

Kako su rekli, na sastanku je donet i zaključak da se krene sa isporukom uglja EPS-u.

„Na tim radnim grupama videćemo da li su radnici i advokati spremni na kompromise. Da se oni malo odreknu, malo mi i da vidimo šta možemo da im isplatimo. Do 31. maja moramo da rešimo smenski rad“, rekao je Dželatović.

Predsednik sindikata Milenković rekao je da je kompromis neophodan, jer postoji opasnost da preduzeće 31. maja ode u stečaj.

Glavni odbor sindikata danas će odlučiti o daljim sindikalnim aktivnostima, a nastavak štrajka će najverovatnije biti pomeren do 15. marta, rekao je Milenković.

Dugovanja, na osnovu tužbi rudara za neisplaćeni smenski rad, iznose 1,2 milijarde dinara sa kamatama, sudskim i advokatskim troškovima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.