Srbija

19.02.2016. 15:19

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

NBS: Odliv kapitala u 2015. oko 280 miliona evra

Srbija

19.02.2016. 15:19

Iz Srbije se u prošloj godini odlilo kapitala u vrednosti od oko 280 miliona evra, kada je reč o portfolio investicijama, izjavila je danas generalni direktor direktorata za ekonomska istraživanja i statistiku NBS Ana Ivković.

Ona je, na predstavljanju Izveštaja o inflaciji u NBS, rekla da još nema podataka za januar, ali i istakla da je odliv u Srbiji prošle godine bio niži, u relativnom smislu, nego u mnogim drugim zemljama.

„Kod nas je odliv bio očekivan i delom je posledica politike američkog FED-a. Neki portfolio investitori su odlazili, ali su mnogi i ostali verni Srbiji zbog popravljanja percepcije i smanjenih spoljnih neravnoteža“, rekla je ona.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. „Palkovski je objasnio i da je cilj njegove kompanije da pomogne Srbiji da pronađe svoje prirodne resurse, kao i da utvrdi da li oni mogu da se oni eksploatišu u skladu sa principima održivog ekonomskog razvoja. “
    Ima li gore i odvratnije demagogije…pomaze Srbiji?! Srbija vrlo dobro zna sta ima ali na zalost nema sredstava (za sada) da detaljno istrazi. Ali tu nastupaju ovakvi mesetari koji gledaju da se obogate enormno trgujuci „istraznim pravima“ i „rudareci“ po Srbiji. Novac i profite je njihov Bog i to je jedini razlog zasto su u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.