Lifestyle

13.09.2022. 15:26

Nova ekonomija

Autor: Dimitrije Gašić

Prva triler predstava stiže u Beograd, komičar u glavnoj ulozi

U ulozi Herkula Poaroa naći će se poznati komičar....

Lifestyle

13.09.2022. 15:26

Beograd dobija prvu triler predstavu po romanu čuvene Agate Kristi „Ubistvo u Orijent ekspresu“, a premijera istoimenog komada zakazana je za 25. septembar.

 

Danas je i zvanično najavljena premijera i to simbolično u Plavom vozu, da sve bude što autentičnije. Zajedno sa glumcima, rediteljem Darijanom Mihajlovićem i dramaturškinjom Ivanom Dimić u istom kupeu našli su se i novinari. I to dva dana pre rođenja Agate Kristi (15. septembar daleke 1890).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nova ekonomija (@nova.ekonomija)

 

„Nismo elementima melodrame uništili misteriju dobre krimi drame, ima i scena akcije. Scenografija je odlična, autentična, kostimi su nadrealno dobri, predstava je ekstravagantna i u nekim momentima posh. Odavno nisam igrao ovako nešto kompleksno i divno u isto vreme“, kaže Andrija Milošević, glavni protagonista predstave.

 

„Ovo je jedini roman Agate Kristi za koji su ikada izdata pozorišna prava od strane Fondacije Agate Kristi. Prvi u Jugoistočnoj Evropi, upravo teatar Boško Buha ima tu mogućnost da na scenu postavi jedan ovakav triler. Ken Ludvig je srećan što se komad igra u Srbiji, praktično tu gde je i inicijalno Agata Kristi osmislila zaplet“, kaže reditelj Darijan Mihajlović.

 

Premijera predstave zakazana je za 25. septembar na sceni pozorišta „Vuk Karadžić“, a pored Andrije Miloševića igraju i Viktor Savić (Pukovnik Arbatnot), Borka Tomović (Meri Debenham), Lena Bogdanović (Grofica Andrenji), Jelena Trkulja (Helen Habard), Katarina Gojković (Princeza Dragomirov), Katarina Marković (Greta Olson), Igor Damjanović (Gospodin Buk) i drugi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.