Srbija

02.03.2016. 12:44

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Hrvati, Turci i Bugari najviše posećuju Srbiju

Srbija

02.03.2016. 12:44

U januaru je Beograd posetilo 34.160 stranih turista što je 24 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Broj noćenja stranih turista bio je 85.214 što je 34 više nego u januaru 2015.

Dodaje se da su najbrojniji gosti u januaru bili Hrvati kojih je 35 odsto bilo više nego u istom mesecu prošle godine, dok je broj turista iz Turske povećan za 53 odsto, Bugarske za 61 odsto, turista iz Crne Gore bilo 23 odsto više, a iz Slovenije 24 odsto.

U saopštenju se ističe da najznačajniji rast u januaru 2016. beleže gosti iz Izraela (75 odsto), a nastavlja se i trend rasta broja gostiju iz zemalja zapadne Evrope, posebno Španije za 70 odsto, Luksemburga za 67 odsto i Belgije za 56 odsto.

Kada se govori o dalekim destinacijama, kako se dodaje, veću posećenost beleže gosti iz SAD, Australije, Kine i drugih azijskih zemalja, koji posećuju Beograd u okviru „kružnih“ Balkanskih tura.

„Kontinuirano povećanje broja gostiju kao i broja ostvarenih noćenja u Beogradu je rezultat intenzivnih aktivnosti promocije na inostranim tržištima, novogodišnjih i božićnih praznika čije je obeležavanje nastavljeno i u januaru, a u tom mesecu u Beogradu je održano i evropsko prvenstvo u vaterpolu i u futsalu, koja su imala veliki broj učesnika i stranih gostiju“, ističe se u saopštenju TOB-a.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.