Svet

03.03.2016. 12:57

Anadolija

Autor: Nova Ekonomija

Petnaestogodišnjak zarađuje milione od video igre

Svet

03.03.2016. 12:57

Petnaestogodišnji dečak Mohamed Ali iz Velike Britanije, koji je osmislio kompjutersku igricu kada je imao samo 12 godina, sada zarađuje milione, a, kako kaže, cilj mu je iskorenjivanje siromaštva u svetu.

Programiranje kompjuterskih igrica je naučio na kursevima na internetu, čitanjem knjiga i prikupljanjem informacija na specijalizovanim stranicama.

Onda je osmislio igricu „Project 2006“ koja je privukla preko tri hiljade članova za samo mesec dana, a da bi igrali morali su platiti šest funti mesečno.

Dečak je za BBC radio kazao kako je i sam bio iznenađen uspehom koji je ostvario ovom igricom.

„Bio sam šokiran povratnim informacijama. Imao sam više od 100 hiljada pregleda i preko tri hiljade članova koji su bili registrovani i to samo mesec dana od objavljivanja“, rekao je Ali.

Pokrenuo je i svoju internet stranicu koja je usmerena na savetovanje oko poslovanja, a i igrica koju je kreirao kao 12-godišnjak i dalje mu donosi velike prihode.

Istakao je kako ne troši mnogo novca, dodajući kako jedan deo donira brojnim organizacijama koje se bore protiv siromaštva i gladi u svetu.

„Moja inspiracija je Bil Gejts i ne samo zbog toga što je zaradio veliki novac s Microsoftom, već i zato što svoj novac deli s onima kojima je to potrebno. To želim i ja, da potpuno nestane siromaštva“, rekao je ovaj petnaestogodišnjak.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.