Srbija

16.03.2016. 16:22

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Na „Ekspo – Rusija Srbija 2016“ predstaviće se preko 100 ruskih firmi

Srbija

16.03.2016. 16:22

Treća međunarodna privredna izložba „Ekspo – Rusija Srbija 2016“ i Beogradski poslovni forum otvoreni su danas u Hotelu Metropol, a na skupu, koji će trajati dva dana, predstaviće se više od 100 ruskih kompanija.

Cilj  izložbe je da svoju delatnost predstavi veliki broj ruskih kompanija iz više privrednih oblasti, a posebno da se predstave mala i srednja preduzeća iz različitih regiona Rusije.

Izložbu Ekspo otvorili su ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić, predsednik organizacionog odbora asocijacije „Zarubež-Ekspo“ David Vartanov i predstavnici Odbora za industriju u Državnoj Dumi Ruske Federacije.

Čepurin je tom prilikom rekao da je održavanje takvih manifestacija veoma važno i da su odnosi Srbije i Rusije progresivni, a da posebnu ulogu u tome igraju poslovne veze i ekonomski odnosi.

On je kazao da je robna razmena porasla, i da je Rusija jedan od tri najznačajnija trgovinska partnera Srbije te da se nada i daljem unapređenju privredne saradnje i porastu robne razmene.  

U okviru poslovnog foruma biće održani bilateralni susreti privrednika Srbije i Rusije i okrugli stolovi na kojima će biti razmotrene mogućnosti daljeg jačanja bilateralne privredne saradnje.

Organizator izložbe je „Zarubež-Ekspo“ pod pokroviteljstvom Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, Privredne komore Srbije, uz podršku više ruskih ministarstava, institucija i poslovnih asocijacija.

Predstavnici Rusije su ranije najavili da će učestvovati više od 100 kompanija iz te zemlje, iz svih privrednih područja, među kojima i veliki trgovinski lanci.

Očekuje se, kako je rečeno, jačanje trgovinskih odnosa u kontekstu  Sporazuma o slobodnoj trgovini, njegova potpuna realizacija i produbljivanje i unapređenje ekonomske saradnje sa drugim zemljama u regionu.

Izložba traje do 18. marta, a učestvuju ruske firme koje se bave energetikom, transportom, vazdušnim i železničkim saobraćajem, građevinom, poljoprivredom, industrijom nafte i gasa, farmacijom, telekomunikacijama, turizmom, bankarstvom i drugim oblastima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.