Srbija

22.03.2016. 09:48

Beta

Autor: Nova Ekonomija

ŽIVKOV: Pravilnici o poljopivrednom zemljištu se donose tajno

Srbija

22.03.2016. 09:48

Bivši ministar poljoprivrede Srbije Goran Živkov izjavio je da se pravilnici kojima treba da se reguliše primena spornog Zakona o poljoprivrednom zemljištu donose „tajno“ i van Ministarstva poljoprivrede.

„Zakon, kao i način na koji je donet, a naročito ova tajna izrada pravilnika van Ministarstva poljoprivrede, pokazuje nam na delu uništavanje i nepoštovanje institucija. Takodje, pokazuje i koliko je opasna samovolja jednog čoveka ili grupe ljudi“, rekao je Živkov.

On je za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE), ocenio da aktuelni kreatori zemljišne politike „ne vide daleko i ne razumeju“ njen značaj, kao ni važnost „razvijenog zemljišnog tržišta, iz ugla ekonomskog, ni ruralnog razvoja“.

„Posledice ovake nejasne i netransparentne politike se već viđaju, a videće se sve više. Plašim se da će posle ovo biti teško ispraviti“, kazao je Živkov, koji je bio ministar poljoprivrede 2006. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.