Svet

22.03.2016. 15:12

B92

Autor: Nova Ekonomija

Kompanija Tesla za novi model automobila traži depozit od 1.000 dolara

Svet

22.03.2016. 15:12

Za ljubitelje elektromobila kompanije Tesla Motors počelo je završno odbrojavanje do predstavljanja Modela 3, zakazanog za 31. mart, a za sve one koji su zainteresovani za kupovinu ovog vozila proizvođač je objavio visinu depozita i detalje u vezi sa rezervacijom automobila.

Iako se prve isporuke ne očekuju pre kraja 2017. godine, Tesla Motors počeće da prima narudžbine za svoj treći model već od 31. marta 2016. Iz kompanije kažu da potencijalni kupci mogu da rezervišu svoj primerak Modela 3 na dva načina – posetom najbližeg prodajnog mesta ili preko sajta Tesla.com. 

Tesla Motors i ovom prilikom želi da iskaže zahvalnost klijentima koji u garaži već imaju neki od njihovih automobila, pa će oni imati prednost prilikom naručivanja, a samim tim i pri isporuci vozila. To znači da je najbrži način da neko dođe do Modela 3 – da pre toga kupi Model X ili Model S. 

Proizvođač navodi da će isporuke početi krajem 2017. i to najpre u Severnoj Americi, da bi nakon toga nova električna limuzina stigla u garaže kupaca u Evropi. Depozit za Model 3 u SAD iznosi 1.000 dolara, a u Evropi 1.000 evra. 

Dizajn automobila još uvek je tajna, ali očekuje se da će oblikom podsećati na veći i luksuzniji Model S. Prvi čovek kompanije, Ilon Mask, izjavio je da će auto biti manje kompleksan za proizvodnju u poređenju sa ostalim Teslinim vozilima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.