Svet

23.03.2016. 10:01

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Nemačka povećava budžetsku potrošnju za 30 milijardi evra

Svet

23.03.2016. 10:01

Nemačka planira da poveća budžetsku potrošnju za više od 30 milijardi evra do 2020. godine, a da se ne udalji od zacrtanog uravnoteženja budžeta.

To pokazuje nacrt dokumenta nemačkog ministarstva finansija u koji je Rojters imao uvid.

Prema tom dokumentu, vlada u Berlinu planira da poveća potrošnju za 30,9 milijardi evra, na 347,6 milijardi evra do 2020. godine, ali budući da se očekuje nastavak rasta poreskih prihoda, neće biti potrebe za novim pozajmicama, ocenila je nemačka vlada. 

Za 2017. godinu, nemačke vlasti predviđaju povećanje budžetske potrošnje za 8,6 odsto, na 325,5 milijardi evra, od čega će 33,7 milijardi evra biti potrošeno na investicije. 

Vlada u Berlinu očekuje da će nacrt budžeta za 2017. godinu i plan o finansiranju do 2020. godine biti odobren 6. jula ove godine. 

Prošlogodišnji priliv preko 1,1 milion migranata u Nemačku doveo je u pitanje plan Berlina o uravnoteženju budžeta, zbog potencijalnog izdvajanja dodatnih sredstava za pokrivanje troškova smeštaja i integracije izbeglica, prenosi agencija Rojters.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.