Srbija

07.11.2022. 16:50

Autor: Katarina Baletić

Diners Klub se prodaje po drugi put

Diners klub kartica Foto: Wikimedia - Hitomi

Srbija

07.11.2022. 16:50

Stečajni upravnik „Diners Club International Belgrade“ po drugi put je oglasio prodaju ovog preduzeća jer je prva prodaja bila neuspešna.

Procenja vrednost stečajnog dužnika je 164,3 miliona dinara, a početna cena je 82,2 miliona dinara. To je 30 odsto manje nego prilikom prvog pokušaja prodaje, kada je početna cena bila 82,2 miliona dinara.

Na prodaju je portfolio potraživanja kao platne institucije koja je izdavala „Diners Club“ platne kartice. Takođe, prodaje se i zemljište u Loznici, zalihe komisione robe i nameštaj.

Nakon prvog poziva za prodaju nijedno lice nije uplatilo depozit tako da je prodaja proglašena neuspešnom, piše u kvartalnom izveštaju stečajnog dužnika.

U martu 2021. godine prodata su dva poslovna prostora i dva četvorosobna stana u Baba Višnjinoj ulici u Beogradu koja su bila u vlasništvu kompanije Diners Club.

Pre toga, neuspešna je bila prodaja crnogorske podružnice Diners Club International Montenegro.

Stečajni postupak nad preduzećem za pružanje finansijskih suluga Diners Club International otovren je u u maju 2017. godine.

Država dobila pa prodala zlato Gazda Jezde

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.