Svet

25.03.2016. 01:21

Business Insider

Autor: Nova Ekonomija

Facebook briše lažne profile bez najave

Svet

25.03.2016. 01:21

Facebook je odlučio da stane na kraj lažnim korisnicima, piše Business Insider.

Jedan oblik lažnih profila na društvenim medijima je glumljenje druge osobe – ljudi kreiraju dvojnika koji se pretvara da je žrtva i koriste to da je napadaju i blate.

Ali Facebook je napokon krenuo u akciju i kreirao je alat koji automatski može da otkrije te imitatorske naloge. Trenutno je prisutan u 75% država, a primetiće ako neko koristi tuđe fotografije i ime te uzbuniti potencijalnu žrtvu, koja će onda moći da prijavi napasnika ako to bude potrebno.

Lažni profili su već ionako protiv Facebookovih pravila, ali to je pravilo samo po sebi teško sprovoditi ako žrtve niti ne znaju da ih netko imitira.

„Dobili smo povratne informacije pre konferencije (o sigurnosti na Facebooku) kao i tokom konferencije da to posebno zabrinjava žene… I to posebno žene u određenim delovima sveta gde (glumljenje druge osobe) može za njih imati određene negativne kulturalne i društvene posledice”, rekao je Facebookov globalni šef sigurnosti Antigone Davis.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.