Srbija

03.04.2016. 19:49

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Ministar: PKB je bio precenjen na prvom tenderu

Srbija

03.04.2016. 19:49

Ministarstvo privrede će u narednom periodu zajedno sa gradom Beogradom odlučiti o modelu privatizacije PKB-a, najavio je ministar privrede Željko Sertić.

Prema Sertićevim rečima, važno je da se pripremi pravni model kako PKB ne bi otišao u stečaj, a jedna od opcija je i unapred pripremljeni plan reorganizacije.

„Prvi poziv koji je objavljen nije uspeo, jer nije bilo zainteresovanih kompanija. Sve procene firmi, pojedinaca koji su nam se javili, su bile da je kompanija precenjena, i da to što smo stavili kao cenu u prvom tenderu jednostavno nije danas na tržištu nešto što može da predstavlja izazov za bilo kog investitora, jer u PKB su potrebne znatne investicije kako bi se proizvodnja osavremenila, jer smo mi postavili uslov da proizvodnja mora zaista da nastavi da funkcioniše u PKB-u, a ne samo da ga neko kupi zbog zemljišta ili zbog određenih drugih špekulativnih radnji“, rekao je Sertić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.