Srbija

15.04.2016. 11:22

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

H&M zabeležio rast u korišćenju materijala iz održivih izvora

Srbija

15.04.2016. 11:22

Kompanija H&M objavila je svoj izveštaj o održivom razvoju za 2015. godinu (H&M Conscious Actions Sustainability Report 2015). Izveštaj pokazuje stabilan rast u korišćenju materijala iz održivih izvora i veliki napredak u korišćenju obnovljivih izvora električne energije. Još jedna zanimljivost je potpisivanje globalnog sporazuma sa kompanijama  IndustriALL Global Union i IF Metall.

„Naša vizija je da  zatvorimo ekološki krug 100%. Blisko sarađujemo sa stručnjacima iz ovih oblasti i interesnim grupama i postavićemo vremenski okvir za postizanje ovog cilja. To je upravo ono što će nas i ubrzati. Želimo da moda postane  potpuno održiva“, izjavila je Ana Geda, direktorka sektora za održivost u kompaniji H&M.

Izveštaj o održivosti, 14. po redu, ističe ciljeve i dosadašnja dostignuća, ali i buduće izazove sa kojima se susrećemo tokom životnog ciklusa proizvoda.

 S obzirom na činjenicu  da su nove tehnologije i inovacije  bitne kako bi se koristili reciklirani ili drugi materijali iz održivih izvora, H&M će još intenzivnije raditi sa stručnjacima iz relevantnih oblasti i interesnim grupama da bi podstakli  još veći razvoj.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ne treba se nadati.
    Staljin i Lenjin su samo sistemom logora pobili vise Rusa negoli NSDAP Nemacka.
    O Kini i preko stotinu miliona ljudskih zrtava da ne pricam.
    U Svernoj Korei i dalje zivi samo 1 sit covek.
    Logor, socijalizam danas je u praksi ISKLJUCIVO LOGOR.
    NE TREBA PODGREVATI NADU JER JE ONA LAZ, TREBA ORGANIZOVATI I SPROVESTI GRADJANSKU NEPOSLUSNOST PRE NEGOLI ZRTVE POSTANU TOLIKO BROJNE DA SE NE DAJU IZBROJITI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.