Ostalo

29.12.2022. 13:02

ENEL PS

Autor: New Look Entertainement

Kućni EV punjač za vaše električno vozilo

Foto: ENEL PS

Ostalo

29.12.2022. 13:02

Ukoliko ste vlasnik električnog automobila, sigurno vam je jedna od najvećih briga njegovo punjenje, jer vam je potrebno potpuno pouzdano i efikasno rešenje.

Punjač za električno vozilo u vašem vlasništvu je upravo to rešenje koje čini da brige vezane za obnavljanje energije u automobilu postanu vaša prošlost. Vlasnicima električnih automobila se preporučuje da ulože u kupovinu kvalitetnog kućnog punjača, i to ne bez razloga, jer im se ova investicija višestruko isplatiti na duže staze, a hajde da saznamo i zašto.

Trajno rešenje za punjenje automobila u vašem domu

Brojne su prednosti posedovanja kućnog punjača. Jednostavno, svodite brige o punjenju automobila na minimum, budući da imate stanicu za punjenje upravo u svom domu. Ovo vas može sačuvati od mnogih neprijatnosti koje se tiču punjenja vozila, iz više razloga. Najpre, poznato je da su vlasnici električnih automobila u Srbiji još uvek u znatnoj manjini. Posledica toga je što još uvek ne postoji dovoljno stanica za punjenje električnih automobila, odnosno broj lokacija gde možete napuniti auto je još uvek skroman. Javne punjače uglavnom možete naći na auto-putevima, na benzinskim pumpama, u tržnim centrima i pojedinim hotelima, ali to može biti rešenje kada ste u prolazu i želite da dopunite svoj automobil električnom energijom.

Međutim, zašto biste se oslanjali na razne lokacije i trošili vreme i samu energiju u automobilu prilikom odlaska do stanica za punjenje kada možete imati stanicu u svom domu? Pritom, nije zanemarljiv ni faktor vremena punjenja automobila ako vam u blizini nije stanica sa brzim punjenjem, jer je kod sporih punjača optimalno vreme za punjenje između 3h i 10h. A kada žurite, previše vremena vam oduzima i punjenje čak i na ultra brzom punjaču, koje se meri minutima.

Da bi kontrola punjenja bila u vašim rukama, pravo rešenje je vaš lični kućni punjač na kojem možete puniti svoj automobil preko noći i potpuno bezbrižno kretali na duža putovanja, bez stresa, traženja stanica za punjenje i dodatnih troškova. Sa privatnim punjačem imate pouzdano rešenje za svoj automobil kako ne biste došli u situaciju da auto ostane bez energije.

Kućni punjač je investicija koja se isplati na duže staze

Za vlasnike električnih automobila je umnogome povoljnija i pogodnija opcija da investiraju u kućni punjač nego da se za svakodnevno punjenje auta oslanjaju na javne stanice za punjenje. Javne stanice mogu biti povremeno rešenje kada želite da iskoristite blizinu stanice i dopunite električnu energiju u svom automobilu u prolazu. No, mnogo je pouzdanije i isplativije rešenje da punite vozilo svojim punjačem kod kuće. ENEL PS vam omogućava da imate punjač za vozilo u sopstvenom domu i time sebi obezbedite trajno rešenje. Montaža i upotreba kućnog punjača je veoma jednostavna – potrebno je samo da ga pozicionirate u skladu sa pozicijom mreže električne energije u svom dvorištu ili garaži i da ta pozicija odgovara poziciji parkiranja automobila, a što se upotrebe tiče, jednostavno priključite automobil na punjač i ostavite ga dok se potpuno ne napuni.

Dostupnost punjenja je jedan od glavnih, ali nije jedini benefit koji ostvarujete kupovinom punjača za svoje vozilo. Ako uložite u kvalitetan kućni punjač, time u velikoj meri štedite ne samo vreme, već i novac. Kao vlasnik kućnog punjača možete birati vreme priključivanja auta na punjenje, i to vam daje mogućnost da iskoristite period jeftinije struje, odnosno nižu tarifu struje tokom noći, te na taj način možete smanjiti troškove oko punjenja vozila. Još jedan razlog zašto je kućni punjač dugoročno isplativije rešenje koje vam štedi novac je svakodnevno plaćanje punjenja na javnim stanicama. Kada se sračuna novac utrošen na punjenje na mesečnom ili godišnjem nivou, sasvim je jasno zašto vlasnici električnih vozila masovno investiraju u kućne punjače – bolje uložiti jednom veću sumu novca i imati svoj punjač nego ulagati novac u punjenje svakodnevno, što na godišnjem nivou košta više nego punjač, koji je pritom u vašem vlasništvu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.