Svet

20.04.2016. 10:21

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Sakso banka potpisala trojni sporazum sa Volstrit CN-om i Linvorkom

Svet

20.04.2016. 10:21

Sakso banka podržava otvaranje Kine i najavljuje veliko strateško partnerstvo u oblasti finansijskih tehnologija

Sakso banka je juče objavila  trojni sporazum između Sakso banke, Volstrit CN-a (Wallstreet CN) i Linvork-a (LeanWork) koji će značajno unaprediti prisustvo Sakso banke u Kini nakon njenog starta u slobodnoj trgovinskoj zoni u Šangaju u septembru 2015 godine. 

Korisnici Volstrit CN-a, jednog od najpoznatijih pružalaca usluga na polju finansijskih sadržaja u Kini, biće u mogućnosti da pristupe globalnim tržištima kapitala putem WEEX platforme za online trgovanje koju je napravio Volstrit CN, sa sistemom za trgovanje koji je razvio Linvork a pokreće ga Open API Sakso banke.

„Ovim jedinstvenim partnerstvom naglašena je snaga Saksovog rešenja Open API, koje će sa svojim neograničenim mogućnostima za prilagođavanje povećati snagu tehnologije trgovanja sada i u budućnosti. Ovo je zaista dobitna kombinacija za sve strane i mi u Sakso banci smo uzbuđeni što ćemo raditi sa dva izuzetno uspešna startapa koji pružaju nove mogućnosti investitorima na kineskom govornom području“, kaže suosnivač i generalni direktor u Sakso banci Kim Furne (Kim Fournais).

Sakso banka je jedna od prvih finansijskih institucija koja je omogućila pristup svojoj infrastrukturi za trgovanje preko novog interfejsa za programiranje aplikacija (API) zasnovanog na REST, pod nazivom OpenAPI. Ovim potezom, koji pokriva infrastrukturu za trgovanje i administrativnu obradu, omogućiće se partnerima, klijentima i eksternim programerima da imaju pristup iskustvu od preko 20 godina u inovaciji infrastrukture trgovanja i da prilagode svoje iskustvo trgovanja i stvore nove izvore prihoda. 

„Čast mi je da budem partner sa Sakso bankom i Linvorkom. Sakso banka je lider u tehnologiji trgovanja putem interneta. Kombinacija globalnog dometa Sakso banke i lokalnog znanja Linvorka i Volstrit CN će napraviti od WEEX platforme za trgovanje moćnu ponudu za investitore koji govore kineski“, rekao je osnivač i generalni direktor Volstrit CN Vu Sjaopeng.

Linvork je tehnološki startap sa sedištem u Hong Kongu koji je prvobitno počeo sa stvaranjem višestrukog brokerskog rešenja a vremenom je dobio značajan udeo na tržištu među zajednicom brokera koja govori kineski. Danas Linvork ima značajan IT- razvojni tim sa preko 30 programera u kancelarijama širom Kine. 

„Nijedan tim nije bolji od kombinovanog tima Sakso banke, Volstrit CN-a i Linvork-a. Kao vodeća finansijska institucija u trgovanju putem interneta, Sakso banka obezbeđuje pristup za preko 30.000 finansijskih instrumenata. Razumevanje lokalnog tržišta i snaga u IT razvoju Linvorksa čini najbolje domaće korisničko iskustvo realnim“, rekao je direktor i osnivač Linvorka Daren Ćian (Darren Qian).

Partnerstvo je potvrđeno na zvaničnoj ceremoniji u danskom konzulatu u Šangaju 13. aprila 2016. godine uz prisustvo danskog generalnog konzula u Šangaju Nikolaja Prica (Nicolai Pritz).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.