Srbija

27.04.2016. 12:38

eVršac

Autor: Nova Ekonomija

Miodrag Kostić u Vršcu gradi vetropark La Piccolina

Srbija

27.04.2016. 12:38

Kompanija MK Fintel Wind u Vršcu je počela izgradnju vetroparka La Piccolina. Investicija je vredna od 10 miliona evra, a snaga vetrogeneratora biće 6,6 megavata, prenosi eVršac.

Njihov prvi vetropark u Srbiji u blizini Kule je počeo da radi, pa se zajednička kompanija biznismena Miodraga Kostića i italijanskih investitora iz kompanije Fintel energia spa okrenula izgradnji još jednog postrojenja vetroturbina. 

Iz MK grupe kažu da je na poslu trenutno angažovano oko 50 radnika.

Takođe, u toku su i pripreme za izgradnju još jednog vetropraka u okolini Vršca. Radi se o projektu Košava ukupne snage 117 megavata, gde će u prvoj fazi biti investirano oko 50 mil EUR.

Kada bude završen posao na vetroparku Košava, Srbija će samo iz Kostićevog preduzeća proizvoditi struju snage 133 megavata, što je skoro trećina od onoga na šta smo se obavezali Energetskoj zajednici. Naime, naša zemlja ima propisan limit od 500 megavati za struju iz vetroparkova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.