Svet

29.04.2016. 11:02

The Verge

Autor: Nova Ekonomija

Amazon ilegalno naplaćivao proizvode preko aplikacija

Svet

29.04.2016. 11:02

Kompanija Amazon ilegalno je roditeljima naplaćivala proizvode koje su njihova deca kupovala putem aplikacija bez njihovog znanja o tome, odluka je Vrhovnog suda SAD koja je donesena u utorak.

Federalni američki sudija je odluku doneo u korist Federalne trgovinske komisije (FTC), prihvatajući njenu žalbu da je Amazon iznenadio kupce neplaniranim izdacima jer ih nije blagovremeno obavestio o činjenici da se u okviru besplatnih igara i dalje mogu vršiti kupovine različitih nadogradnji. 

FTC se nada da će kompanija u potpunosti refundirati porudžbine koje su ostvarila deca u periodu između novembra 2011. (kada je aplikacija pokrenuta) i juna 2014. (kada je Amazon konačno dodao jasnija i sadržajnija uputstva, kojih na početku nije bilo), piše The Verge. 

FTC je tužbu pokrenuo 2014, iste godine kad i tužbe protiv Applea i Googlea povodom istog problema. Ove dve kompanije morale su da isplate novčanu nadoknadu od ukupno 50 miliona dolara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.