Svet

03.05.2016. 13:56

Fokus

Autor: Nova Ekonomija

Google Chrome postao broj jedan među pretraživačima

Svet

03.05.2016. 13:56

Googleov browser Chrome definitivno je skinuo sa trona suparnički Microsoftov Internet Explorer i postao nesporni broj jedan na svetskom tržištu, po podacima objavljenim u ponedeljak.

Kompanija Net Application, specijalizovana za takvu vrstu statistike, objavila je da je u aprilu Chrome prvi put, za dlaku, pretekao Explorer. Po tim podacima, Chrome je osvojio 41,66 odsto uela na tržištu nasuprot Explorerovih 41,35 odsto. 

Druga kompanija za procenu tržišnog udela, StatCounter, objavila je još 2012. da je Chrome nadmašio Explorer. Microsoft, međutim, nije priznao te rezultate navodeći razliku u metodologiji između Net Applictationa i StatCountera, tvrdeći da druga kompanija favorizuje Chrome, a potcenjuje Explorer. 

Danas, međutim, dominaciju Googleovog browsera priznaju obe statističke agencije.

Po statistici StatCountera za april 2016. razlika između dva browsera još je veća: Chrome ima 60,47 odsto tržišta, a Explorer samo 13, 25 odsto. Čak je i Firefox s 15,62 odsto nadmašio Microsoftov browser.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Nedavno sam bio na tom prostoru. Začudo pojavila se ogromna zgrada, ili kompleks zgrada koji sa prostora kalemegdanske Terase zaklanja više od polovine pogleda na Donji Kalemegdan i reku. Rastužilo me što niko od mlađih više nikada neće uživati u veličanstvenom pogledu, niti će znati kako je sve to nekada izgledalo. Žalosno je kome smo predali svoju zemlju i svoj grad u ruke, da ih uništavaju i nanose nepopravljivu štetu, zarad svojih sitnih i prolaznih interesa. Čestitke mladom arhitekti na trudu, hrabrosti i entuzijazmu. Sve je manji broj onih ljudi zbog kojih je život na ovom prostoru koliko – toliko podnošljiv. Treba govoriti i boriti se, čak i kada je bitka naizgled izgubljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.