Svet

05.05.2016. 10:13

B92

Autor: Nova Ekonomija

Desetogodišnji dečak hakovao Instagram i zaradio 10.000 dolara

Svet

05.05.2016. 10:13

Desetogodišni Jani iz Finske, hakovao je Instagram i pokazao da to i nije toliko teško i da svako ko se razume u kodove i servere može da obriše komentare koje ostavljaju korisnici.

Ovaj desetogodišnji dečak je upravo postao najmlađa osoba koja je dobila novac od Facebooka jer je hakovao njihov proizvod. 

„Mogao bih da izbrišem bilo koga sa ove društvene mreže, čak i Džastina Bibera”, izjavio je Jani za lokalne novine. 

Prethodni rekord je postavio jedan trinaestogodišnjak, 2013. godine, što znači da je Jani upravo postao prva osoba koja je hakovala Facebookov proizvod koji tehnički ne bi ni smeo da koristi jer je Instagram zabranjen za mlađe od 13 godina. 

Iz Facebooka su potvrdili da je Jani pronašao način da izmeni kod na Instagramovim serverima i izbriše postove korisnika.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Sviraju kako im diriguju lobiji iz inostranstva, oroizvođači opreme i finansijska oligarhija. Ugalj treba zamenjivati ne zbig nekog paruskog kluba već iz racionalnih razloga, a sve po meri tehničkih i ekonomskih mogućnosti zemlje i podnošljivosti za stanovništvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.