Srbija

05.05.2016. 13:52

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Fabrika slatkiša ‘Banini’ u Kikindi u stečaju

Srbija

05.05.2016. 13:52

U kikindskoj fabrici slatkiša Banini pokrenut je stečajni postupak, na osnovu odluke Privrednog suda u Zrenjaninu.

Stečajni postupak, kako je rečeno, obuhvatio je i fabriku slatkiša Banini i specijalizovano preduzeće za trgovinu i distribuciju Banini trejd.

Prvo naredno poverilačko ročište trebalo bi da bude održano u roku od 40 dana, kada bi trebalo da bude formiran odbor poverilaca, dok bi stečajni upravnici Baninija i Banini trejda trebalo sud i poverioce da upoznaju o stanju u tim firmama.

Račun Baninija, nekada jedne od najvećih fabrika slatkiša u Srbiji,  blokiran je još u decembru prošle godine za iznos od 258 miliona dinara, a od tada je u blokadi i račun Banini trejda.

Banini je upošljavao oko 500 radnika, a u finansijske probleme zapao je 2010. godine zbog kredita podignutih radi izgradnje nove fabrike sa ciljem proširenja kapaciteta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Naslov je tendenciozan i na zalost neiistinit. U vasem tekstu stoji nesto drugo. Gospodina Ivano-a poznajem i posto sam ja jedan od autora pomenute studije mislim da ovakvo pisanje nije u redu, posebno ako ste sebi dali pravo da uznemiravate gospodina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.