Srbija

05.05.2016. 14:18

N1

Autor: Nova Ekonomija

Nemački ‘Tenis’ želi da kupi Industriju mesa Matijević

Srbija

05.05.2016. 14:18

Najveći proizvođač mesa u Evropi nemački Tenis ozbiljno je zainteresovan da kupi Industriju mesa Matijević, tvrdi vlasnik te novosadske kompanije Petar Matijević.

Matijević kaže da je vlasnik Tenisa Klemens Tenis posetio njihovu kompaniju pre oko mesec dana. 

„Vrlo je raspoložen da kupi našu industriju mesa, a ja sam zainteresovan da je prodam. Sve opcije su u igri, može se desiti da mu prodam i 51 odsto kompanije, ali i manjinski udeo. Ne bojim se ni jedne, niti druge mogućnosti jer naša industrija mesa odlično radi“, rekao je on.

Na pitanje za koliko bi prodao industriju mesa Matijević kaže da cela kompanija vredi između 200 i 250 miliona evra, a da bi on bio zadovoljan i sa sumom od sto do 150 miliona evra.

Prilikom poslednje zvanične posete Srbiji, u februaru ove godine, Tenis je najavio da postoji mogućnost da kupi nekog od domaćih proizvođača.

Nemački Tenis je jedan od najvećih proizvođača svinja u Evropi koji godišnje uzgaji oko 17 miliona svinja, ali i oko 400.000 goveda i koji ima obrt veći od pet milijardi evra po godini.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Treba da objavite sve gradjanje Srbije koje ste nasli u Panama papirima. Pa da se vidi sta to oni tamo kriju. Ne samo politicari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.