Srbija

06.05.2016. 10:02

B92

Autor: Nova Ekonomija

Matijević: Ako ‘Tenis’ kupi moju firmu, ne treba mi Kostić da kupim PKB

Srbija

06.05.2016. 10:02

Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević za B92 kaže da će ukoliko deo kompanije proda Tenisu, novac uložiti u beogradski PKB.

Na pitanje šta bi uradio sa novcem od eventualne prodaje nemačkoj klaničnoj industriji i da li bi možda širio poslovanje u Hrvatskoj, Matijević je kazao da bi uradio samo jedno – uložio u PKB i to sam.

„Kad bih prodao investirao bih u PKB, onda mi ne bi trebao ni Kostić“, izjavio je Matijević. 

Upitan kako će kupiti taj poljoprivredni kombinat kada je prodaja obustavljena, Matijević kaže da je u jedno siguran, a to je da PKB ne može bez privatnog vlasništva da efikasno radi i opstane. 

„Nije moglo ni do sada tako, neće moći ni u buduće. Mora gazda da kontroliše. Evo ja u mojoj firmi, tu smo svaki dan i ja i žena i troje dece i zna se ko šta radi“, kazao je Matijević. 

Matijević i biznismen Miodrag Kostić objavili su da su zainteresovani za kupovinu PKB, kada je rasopisan tender za njegovu prodaju. 

Matijević je tada izjavio da će kupiti taj kombinat samo ako cena bude niža. 

Agencija za privatizaciju objavila je 31.decembra prošle godine javni poziv za prodaju imovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), a početna cena je bila 51 odsto procenjene vrednosti stalne imovine – oko 154 miliona evra. 

Prodaja je trebala da bude obavljena javnim nadmetanjem, ali na otvaranju ponuda 2. marta ove godine nije bilo zainteresovanih. 

Posle toga je prodaja obustavljena i naložena je nova procena vrednosti kapitala. 

Gradski čelnici izrazili su zabrinutost zbog toga što na tender nije bilo kupaca, ocenjujući da se pribojavaju da će preduzeće otići u likvidaciju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Nema, stručnih i sposobnih kadrova – ili su im, čak, direktive takve. Tužno je i ružno u šta se sve pretvara u tom, nekom, zapadnom sistemu koji se proširio svetom, pa se i nama nametnuo. :/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.