Srbija

11.05.2016. 13:47

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Miodrag Kostić: Želimo da kupimo Gorenjsku banku

Srbija

11.05.2016. 13:47

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić rekao je u Portorožu da njegova kompanija želi da postane vlasnik slovenske Gorenjske banke. 

„Sredstva za to imamo, sve ostalo je do regulative“, rekao je Kostić povodom učešća na 33. finansijskoj konferenciji u Portorožu pod nazivom „Nova bankarska i finansijska vremena. Kako poplavu novca pospremiti u suve novčanike“.

U okviru dvodnevnog stručnog skupa, Kostić je učestvovao na okruglom stolu „Banke u regionu – pomaci i prilike“ i tom prilikom je sa predstavnicima fonda Appolo i banaka Abanke i Unicredit izneo stavove o mogućnostima za rast i razvoj u regionu, navodi se u saopštenju MK grupe.

Organizatori finansijske konferencije koja svake godine privuče više od 300 učesnika i stručnjaka u oblasti finansija, bankarstva i berzanskih poslova iz celog regiona, su Ljubljanska berza i Poslovni dnevnik Finance.  

U izjavi koju je ovom prilikom dao za Poslovni dnevnik Finance, Kostić je istakao i da vidi konsolidaciju slovenačkog bankarskog sistema sa najviše sedam banaka. 

Kao jedan od najvećih poslovnih sistema u Srbiji, MK Group, prepoznaje značaj regionalnog povezivanja i promocije čitavog regiona kao investicione destinacije. 

Nedavno je AIK Banka koja posluje u okviru MK Group preuzela 13,8 odsto akcija slovenske Gorenjske Banke, sa idejom da se investicije u ovom sektoru nastave u narednom periodu.

Kupovinom prestižnog hotela „Kempinski Palace“ još više je učvršćena saradnja u oblasti turizma i hotelijerstva između Srbije i Slovenije, podseća se u saopštenju.

Kako se dodaje, razvoj MK Grupe u poslednjih trideset godina ide uzlaznom putanjom, a to je i pravac koji će ovaj sistem zadržati, uz organski rast i dobre rezultate koje sva društva unutar sistema postižu osiguravajući egzistenciju za oko pet hiljada zaposlenih.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.