Svet

12.05.2016. 17:02

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Sakso banka pokrenula automatizovane i lično birane strategije trgovanja za investitore u potrazi za alfa akcijama

Svet

12.05.2016. 17:02

Sakso banka, specijalista za investicije i internet trgovanje različitim tržišnim materijalima, objavila je pokretanje ponude Alfa strategija za trgovanje koje su deo SaxoSelect, potpuno digitalnog i automatizovanog servisa za upravljanje investicijama. 

Investitori koji ispunjavaju uslove mogu putem strategija trgovanja da pristupe najboljim, unapred odabranim strategijama za investicije i trgovanje u realnom vremenu koristeći Sakso platformu. 

Ponuda strategija trgovanja omogućava veštim investitorima da pristupe učinku najboljih SaxoSelect trejdera koje je Sakso odabrao zbog njihovih rezultata i dosledno odličnog učinka. To investitorima daje jedinstvenu i jasnu priliku za sticanje uvida u portfolije različitih klasa uključujući trgovanje valutnim parovima, deonice, instrumente sa fiksnim prihodom i roba. 

Dve od najvećih prepreka sa kojima se suočavaju neki investitori prilikom izrade investicione strategije različitim tržišnim materijalima su vreme i stručnost. Niz strategija trgovanja koje je odabrala Sakso banka odgovara na ove izazove, omogućavajući investitorima brzo i vešto proširenje njihovog portfolia i sve to uz potpunu jasnoću. 

U ponudu odobravanja strategija trgovanja Saksovog procesa odabira odgovarajućih portfolija uključeni su i detaljni proces finansijske analize (due diligence) koji se fokusira na elemente kao što su obim sveta instrumenata, obrasci i frekvencija trgovanja, odnos obaveza i ukupne imovine, održivost i upravljanje rizicima kao i ne i najmanje važno koji ljudi stoje iza strategija. Osim toga, investitori mogu odrediti raspodelu svoje investicije preko različitih portfolija.

SaxoSelect je potpuno digitalno investiciono rešenje zahvaljujući integraciji sa SaxoTraderGO, bančinom platformom za trgovanje sledeće generacije zasnovanoj na njenoj OpenAPI. Ova integracija omogućava klijentima punu kontrolu nad svojim investicijama dajući im mogućnost da vide sve transakcije u realnom vremenu i da pristupe dnevnom ažuriranju performansi njihovih portfolija na kraju dana. 

Komentarišući pokretanje ponude Alfa strategije, generalni direktor u Sakso banci Kim Furne (Kim Fournais) je rekao: „Verujemo da će u svetu upravljanja investicijama i sredstvima doći do poremećaja kako finansijske tehnologije budu napredovale. Pokretanje Alfa  strategije u našoj ponudi predstavlja odličan primer rastuće Sakso uloge u ovom prostoru. Naša platforma će investitorima koji ispunjavaju uslove omogućiti ne samo pristup najboljim portfolijima različitih tržišnih materijala na SaxoSelect-u na potpuno automatizovan način, već je to i odlična prilika za ambiciozne menadžere fondova da se pokažu sa svojim rezultatima“.

 Nadovezujući se na ovu izjavu direktor SaxoSelect Didije Abato (Didier Abbato) je rekao: 

„Sakso tehnologija je jedinstvena po tome što može da ponovi i postavi trgovanja različitim tržišnim instrumentima u realnom vremenu za klijente SaxoSelect. Koliko je nama poznato, ne postoji drugi automatizovani servis za upravljanje investicijama koji omogućava investitorima da digitalno ulažu u strategije trgovanja u realnom vremenu, na raznim proizvodima i različitim tržišnim materijalima“.

Pokretanje trgovinskih strategija SaxoSelect dopunjava ponudu SaxoSelect posle pokretanja SaxoSelect investicionih portfolija napravljenih uz pomoć Blekrok-ovog (BlackRock) ajŠera (iShares).

 Za više informacija molimo Vas pogledajte: http://cy.saxobank.com/campaigns/trading-strategies 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.